30-01-06

Boos

Misschien is het fout, maar ik deel mensen die ik ontmoet nogal snel in, in drie groepen. De eerste groep bestaat uit mensen die ik leuk en aangenaam vind en waar ik goed mee overeen kom. De tweede groep bestaat uit mensen waar ik medelijden mee heb of waar ik toch nog een beetje sympathie voor koester én personen die ik niet direct in één van de andere twee groepen kan plaatsen. In de derde groep zitten de mensen die afgedaan hebben bij mij. Met hen heb ik liefst zo weinig mogelijk te maken. Wie in de eerste groep zit, heeft geluk. Wanneer er iets gebeurt wat voor mij echt niet door de beugel kan, dan moet het wel over iets heel erg gaan, verhuist naar de laatste groep en die raakt nooit of te nimmer nog terug in mijn gratie. De personen uit groep twee kunnen el nog alle kanten op.  Er zitten niet veel mensen in groep drie, maar degenen die daar voor mij onder vallen, kunnen de boom in. Degenen uit groep één kunnen altijd op mij rekenen. Ik weet dat een dergelijke indeling misschien niet helemaal fair is, maar dat is hoe ik het ervaar. Ik probeer niet té snel over de mensen te oordelen, toch kan ik het niet altijd helpen. Waarom ik dit schrijf? Dit weekend zijn er drie collega's in geslaagd zich permanent in de derde groep te parkeren. Sarah, doe dit! Sarah doe dat! Sarah, kan het niet wat sneller! En als er dingen mislopen...laten we Sarah daar dan lekker de schuld van geven, waarom ook niet? Ik heb geen zin om met te laten gebruiken door een stelletje betweters. Ze kunnen de boom in. Als ze zelf hun werk goed zouden doen en door zouden werken, dan hadden ze misschien recht van spreken. Maar tegen iedereen verkondigen dat het mislukken van hún project mijn schuld is, terwijl ik dan nog vrijwillig had aangeboden een handje toe te steken... . Nee, nee die vlieger gaat niet op. Wie Sarah boos maakt, zal het geweten hebben.

00:15 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-01-06

In 't kort

Ik weet dus niet wie nummertje duizend was, want de persoon in kwestie heeft niets laten weten. Maar dat doet er verder niet toe... .

 

Druk, druk, druk. Vandaar ook maar een kort berichtje vandaag. Missie van vanavond: de achterstand op het papierwerk inhalen! Go, Sarah, Go!

20:29 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-01-06

1000

Nooit gedacht eigenlijk dat ik een dergelijk berichtje zou schrijven, maar... . Ik heb gezien dat de teller van mijn blogje bijna op duizend staat en ik ben toch wel erg benieuwd wie bezoeker nummer duizend zal zijn. Degene die merkt dat hij of zij de teller op dat prachtige getal heeft doen belanden, mag een reactie posten of me een mailtje sturen. Ik heb me nooit kunnen inbeelden dat ik het zo lang ("lang" is relatief natuurlijk) zou volhouden, in al dat bloggen kruipt namelijk tijd, iets dat ik regelmatig te kort lijk te komen. Maar ik doe het graag en ik ben van plan het nog een tijdje vol te houden. Dit misschien ten spijt van mensen die mij of mijn stijl niet kunnen luchten. Voor hen maar één advies: deal with it! Alle anderen die hier wel eens komen lezen en de zaak el best te pruimen vinden, wil ik toch even bedanken omdat ze de tijd nemen even stil te staan bij mijn dagelijkse beslommeringen.

 

Dit gezegd zijnde: een update over het telefoondebacle. Ze heeft uiteindelijk dan toch de hoorn in haar handen genomen en het juiste nummer ingetoetst! Terwijl het zweet over haar voorhoofd parelde, (wellicht vanwege de woeste blikken die ik in haar richting wierp) is ze er in geslaagd een afspraak vast te leggen met de man in kwestie. Hiep hiep hoera!!

 

Verder slaag ik er behoorlijk in om me aan mijn schema te houden, al heb ik het gevoel dat ik nog steeds niet genoeg slaap (en daar was het uiteindelijk allemaal om te doen) en moet ik regelmatig vechten tegen de vermoeidheid overdag. Mijn biologisch ritme heeft blijkbaar wat tijd nodig om zich aan te passen aan een meer geregeld leven. Ik heb hier ook al een paar keer reacties gelezen over de strakheid van mijn schema. Natuurlijk maak ik hier wel eens een uitzondering op. Het hele doel is gewoon iets te hebben om me aan vast te houden, want wie mijn eerdere berichtjes heeft gelezen, heeft misschien tussen de regels door wel opgemerkt dat mijn leven veelal uit pure chaos bestaat. Wat leuk is voor even, maar een mens heeft slaap nodig en daar ontbreekt het me geregeld aan. Zo ook weer deze nacht, want hoewel ik al even in mijn bedje zat, kon ik de slaap niet vatten en heb de laptop bovengehaald om nog even dit neer te pennen. Slaapwel!

01:04 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-06

Sarah is het serieus beu (met excuses voor de taal)

Ik moet samen met een collega aan een project werken, al is samen nog veel gezegd...  Zij moet de contacten onderhouden met auteurs die we nodig hebben. Nu moet ze al dagenlang één telefoontje plegen. Eéntje maar en ze weigert het te doen. Ze vraagt steeds: 'kan jij niet bellen?' Ahgrr!!! Het is niet eens een vervelend telefoontje, gewoon om een afspraak te maken met de persoon in kwestie voor een klein gesprek. Lui noem ik dat. En ja, ik weiger het te doen, omdat ik eigenlijk al alle andere dingen gedaan heb. Ik word er agressief van: "Hoe zit het trut? Neem die telefoon in je handen en BEL!!!" 

15:26 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-01-06

Zaterdag

Ja, donderdagavond heb ik al gezondigd tegen mijn schema. Maar het was voor het goede doel. Ik ben een bezoekje gaan brengen aan een vriendin die het allemaal even niet meer zo zag zitten. Problemen thuis, problemen op het werk, ... . Ik ben maar even daar geweest, een praatje gemaakt. Dat heeft haar wel goed gedaan denk ik. Iemand die, al was het niet super uitgebreid, naar haar luisterde. Daar zijn vrienden voor, hé.


Ah, nu, zaterdag. In het weekend geldt mijn schema dus niet. Lekker uitgeslapen, gewinkeld, die vriendin gebeld om te horen hoe het was (duidelijk al wat beter trouwens), dadelijk nog een klein dutje, wat teevee kijken en vanavond eens een serieuze stap in de wereld zetten.

16:50 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-01-06

Evenwicht

Hmm een poging tot meer evenwicht in mijn leven, een dagschema voor maandag tot vrijdag! En om mezelf een beetje te verplichten me er aan te houden, leg ik het hier vast.

 

7u Opstaan

7u45 Bus naar het werk

9u Werk

12u Middagpauze

13u Werk

17u30 Bus naar huis

18u15 Eten

19u Nieuws kijken

19u40 Sporten

20u Douchen

20u20 Teksten redigeren

22u00 Ontspanning (lezen, bloggen, tv kijken,...)

23u30 Slapen

 

Nu is de vraag: kan ik dit? En hoe lang hou ik dit vol? To be continued...

20:43 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Insomnia?

Ik weet dat ik hier regelmatig schrijf dat ik het druk heb, dat het vaak nogal gestresseerd verloopt en dat ik moe ben. Soms wijt ik het één wel eens aan het ander. Maar is dat wel zo? Mijn hele levensritme ligt overhoop. Overdag moet ik dutjes doen, willen of niet. Ik vecht tegen de slaap én ik kan niet winnen. 's Nachts raak ik dan weer niet ingedommeld. Ik heb al vanalles geprobeerd. Vroeger gaan slapen en langer slapen baten niet. Slaappillen wil ik niet, daar begin ik niet aan. Ik denk er wel over om met mijn probleem eens naar de huisarts te stappen, tenminste als het blijft aanhouden. Nu heb ik thee gehaald die me zou moeten kalmeren en de nachtrust bevorderen. Toh is het nu alweer half één geweest en zit ik achter de computer. Waarom? Ik kan de slaap niet vatten...  

00:38 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-01-06

Slaapwel

Een rustig weekend, ik heb veel minder gedaan dan verwacht. Morgen moet ik dus een inhaalmanoeuvre verrichten. Damn it! Maar het is mijn eigen schuld. Wie het werk uitstelt, wordt er later toch opnieuw mee geconfronteert.
Eigenlijk ben ik ook stikkapot. Misschien is het nu zelfs al tijd om te gaan slapen. Ja, dat moet ik dan maar doen. Morgen vol frisse moed aan de verplichte lectuur beginnen.  

20:47 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-01-06

Al bij al

Eigenlijk valt het deze week best nog allemaal mee. Maandag was ik een beetje vermoeid en 's avonds ging het bloggen zelfs niet meer. Maar vandaag zit ik weer helemaal in het ritme. Wat zijn de feestdagen snel vergeten! Iedereen ploetert weer voort door de dagelijkse sleur. En daar ga ik iets aan doen. Ik had maar een goed voornemen dit jaar, maar dit is nummertje twee. De wereld, al is het enkel in mijn eigen kleine alternatieve universum, op z'n kop zetten.

Daarnaast, mede om mijn eerste voornemen in stand te houden, ga ik dit jaar ook weer een hele hoop proberen te lezen. Op dit moment ben ik niet bezig in een boek en ik weet nog niet goed in welk ik het eerste zal beginnen... . Het moet spannend zijn natuurlijk, daar hou ik van. Ach, we zien wel....  

18:54 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-01-06

Weinig zin in morgen

Ah, een paar enkelingen zijn er dan toch in geslaagd de link naar mij te vinden!!! Een dikke proficiat. Ik hoop dat jullie de extra dingen die er over mij te vinden zijn kunnen appreciëren.
Morgen de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Eigenlijk zie ik er een beetje tegenop. Ik zie de berg papierwerk al liggen. Help! Och ja, het zal gewoon een kwestie zijn van er opnieuw in te komen, al heeft het stressgehalte de laatste maanden wel erg hoog gelegen. We zullen wel zien en anders moet ik maar stilletjes tegen mezelf blijven zeggen: "Sarah, denk er goed aan! Take it easy, take it easy!". Weg met stress dit jaar, zeker de stress die er al is voor ik goed en wel begonnen ben. 

18:44 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-01-06

Mystery link :)

Een vriendin van mij heeft haar website eindelijk nog eens up-to-date gebracht. En ze hoort het misschien niet graag, maar het was nodig ook. Websites moeten leven! Er moet regelmatig iets veranderen, anders kan je beter alles offline zwieren. Maar ze heeft het goed gedaan hoor, het ziet er weer leuk uit. Het meest hou ik van de pagina's met haar toneelstukken en poëzie. Ik weet hoeveel tijd ze daaraan besteedt. Hoe ik dat weet? Wel, het is natuurlijk een vriendin en dan hoor je te weten waar ze zoal mee bezig is. Maar we werken ook wel eens samen. We hebben al een paar projecten samen gerealiseerd en steeds, al zeg ik het zelf, met een verbazend succes. Op haar website heeft ze nu ook een link aangebracht naar enkele van mijn projecten. Alleen heeft ze die link verborgen ergens in de site. Het is een beetje een verrassingselement. Ik ben de surprise!!! Ik vind het best wel tof, want ik had niet gedacht dat ze dat zou doen. Het is een beetje extra erkenning voor mij. En bij deze wil ik dan ook de link naar haar site geven: www.requiem.zomi.net . Wie mij ontdekt, mag me iets laten weten.

01:08 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-01-06

Zomaar

Eigenlijk heb ik even helemaal niets te vertellen. Het leven gaat zijn gewone gangetje en ik houd me volop aan mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar. I'm taking it easy. Maar aangezien ik mijn blog niet onbenut kan laten, toch even een berichtje. Dadelijk ga ik nog een heerlijk warm bad nemen en dan kruip ik mijn bedje in met een goed boek. Dat is het zowaar. Geen hectisch gedoe, maar lekker relaxen en genieten van mijn schaarse uurtjes vrije tijd.
 

21:33 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-01-06

De dagen zijn te kort

Enkele dagen vrij en dan nog te weinig tijd om alles te doen wat je zou moeten doen. Damn it! Maar dat is de situatie op het moment en ik heb me er al bij neergelegd. Alles één voor één afwerken, zoals ik eerder hier al eens heb gezegd. Moeilijk, dat wel, maar het moet zo. Anders maak ik mezelf helemaal gek en zo wil ik het nieuwe jaar natuurlijk niet beginnen. Mijn persoonlijk motto voor 2006: TAKE IT EASY! 

23:37 Gepost door Sarah | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |