30-05-07

Ochtendspits

Wat ik haat aan de ochtendspits? Dat het zelfs met het openbaar vervoer een ware beproeving is. Ik neem de trein naar mijn werk. Vooral omdat ik mijn rijkunsten niet te fel op de proef wil stellen door halsbrekende toeren uit te moeten halen om in te voegen of iemand simpelweg voorbij te steken. Nee, dat is niet aan mij besteed. Ik durf het wel, maar liever neem ik geen risico. Daarnaast heb ik de indruk dat ik met het openbaar vervoer sneller ben dan met de auto. Dat komt omdat ik in één van de drukste stadsdelen moet zijn en parkeren is duurt uren.

Ik heb echter al een paar weken te maken met een overvolle trein. Eerst was het gemakkelijk om een plaatsje te bemachtigen als je maar op het perron stond voor de trein aankwam. Maar nu maakt het niet uit om hoe laat ik daar sta. Er is geen plaats en ik moet blijven rechtstaan. Fijn is anders. Waarom dat plots zo is, weet ik niet. Misschien hebben ze de trein met een paar wagons ingekort? Ik ben nog steeds sneller op mijn werk dan met de auto, maar niet comfortabeler. 's Morgens met tien mensen in het halletje van de trein gepropt worden is alles behalve leuk. En zeker wanneer je naast iemand staat die stinkt naar zweet en zich vast al dagen niet meer gewassen heeft. Ieuw!!! 

15:52 Gepost door Sarah in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-07

Zweet

Ik weet niet wat het was vandaag. Het is niet heet buiten, het is niet eens echt warm. Zo'n temperatuur waarin je wel in een trui naar buiten kan, zonder jas, maar niet in je t-shirtje. En toch heb ik me kapot gezweet. Het water liep over mijn voorhoofd naar beneden. Ik heb geen overdreven inspanningen gedaan, gewoon wat gewinkeld en een stukje gefietst. Maar ik dacht even dat er een hittegolf bezig was. Zijn het mijn hormonen die een beetje opspelen? Word ik ziek? Of is het eigenlijk toch buitengewoon warm en is het alleen maar een illusie dat ik denk dat het een gewone lentedag is. 

18:08 Gepost door Sarah in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-07

Woedend

De naïviteit van mannen wanneer ze denken dat wij vrouwen woedend kunnen worden op hen om het geringste, maar dat daarna weer even snel vergeten zijn. Ik word niet snel boos, maar wanneer ik boos ben, blijft het heel lang hangen. Ik vergeef niet snel, vergeet niet snel. En je moet ook al iets heel lafs of gemeen uithalen om op mijn 'zwarte lijst' terecht te komen.

Er was eens een man die me vroeg hem te schrijven. Eén jaar lang en daarna niet meer. Omdat ik graag schrijf, hapte ik toe. Ik liet hem zien dat de Sarah die hier blogt een heel andere Sarah is dan het meisje dat zich graag verloren waant in de literatuur. 3,5 maand ging het goed, ik schreef, hij schreef. Dan plots laat hij niets meer van zich horen. Ik kan het begrijpen dat je van een idee afziet dat je eerst goed had geleken en dat je niet tevreden bent met het tot dan bereikte resultaat. Maar het minste is een woordje uitleg. Dat ben je iemand waarmee je in eender welk contact staat verplicht. Beleefdheid noemen ze dat. Het voortijdig beëindigen van de briefwisseling vormt voor mij geen probleem, maar de manier waarop is een compleet andere zaak.

Ik kon het dan ook niet laten op hem te wijzen op de brutaliteit van zijn afscheid. Je zou denken dat een man die al heel wat jaartjes meer telt dan ik, enigszins de wijsheid zou bezitten om niet zomaar alle bruggen op te blazen. Hij gaf me gelijk, stuurde een mail terug, maar maakte er tegelijk zo'n moraliserend boodschapje van dat hij van mijn part dood mocht vallen. Deed het af alsof het niets was en was ervan overtuigd dat het wel weer voorbij zou waaien. Als hij zich had verontschuldigd en gewoon afscheid had genomen, dan had onze correspondentie inderdaad zo vluchtig kunnen zijn.

Ik ben ervan overtuigd geraakt dat hij iemand is die de dingen in zijn leven opgeeft als het even niet gaat zoals hij dat wil, iemand die zelden iets naar behoren afmaakt en bang is om door te zetten, zijn dromen na te jagen. Hobbels in de weg schrikken hem af. Een lafaard die graag de gemakkelijke weg kiest. En ik wil dat hij weet dat ik dit altijd zal onthouden. Dus, M.M., (ja, ik ken je naam), voortaan ga je ook best alle Sarah's uit de weg, loop met een boogje om hen heen. Want één van hen zou wel eens de Sarah kunnen zijn waarmee je brieven schreef. En werk aan je spelling (die is al meermaals veranderd sinds jij hebt leren schrijven) en stijl, niemand krijgt graag mails vol fouten en congruentiemissers.

13:59 Gepost door Sarah in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-07

Nazinderen

Ik zit in de zetel te genieten van het koele briesje dat door mijn raam naar binnenstroomt, want ondanks de sterk gedaalde temperatuur buiten, is het in mijn appartement nog steeds bloedheet. Volgens mij hebben de buren de verwarming opgezet en gezien ik helemaal ingesloten ben, geniet ik mee van hun warmteverbruik. Ik zou het raam compleet open kunnen zetten en er komaf mee maken, maar zo is het aangenamer. Ik loop in mijn t-shirtje rond en moet niet naar buiten vandaag. Ik zomer (zinder) nog een beetje na.

14:49 Gepost door Sarah in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-05-07

Rust

Rust, eindelijk rust. Vanmiddag heb ik lekker op een terrasje gezeten met wat vrienden, straks ga ik iets eten met iemand die ik al heel lang niet heb gezien en morgen slaap ik lekker lang uit. Hiep hiep hoera voor de rutige tijden!!!

15:47 Gepost door Sarah in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |